Η Ποίηση, αυτός ο θαυμαστός αλλά και τόσο δύσκολος τρόπος γραφής, στα χρόνια της εφηβείας μου στάθηκε μια εμπνευσμένη διέξοδος σε πλήθος πρωτόγνωρων συναισθημάτων. Αργότερα κ μέχρι τώρα η Ποίηση, είναι η επούλωσή μου, αλλά κ ίαση πολλών.
Το καλοκαίρι του 2018, το βιβλίο «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ», του Χρήστου Α. Χωμενίδη, Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers, μ´ έκανε να θυμηθώ πόσο πολύ με συγκινούσε, η Ποίηση του Άγγελου Σικελιανού.
Τώρα, το, «Τον άναρχο Έρωτα να νιώσω ακέριο», σε εισαγωγή κ ανθολόγηση των: Χάρη Βλαβιανού κ Ευριπίδη Γαραντούδη, με επίμετρο από την δισεγγονή του Ποιητή, Ελένης Σικελιανός, κ πάλι από τις Εκδόσεις Πατάκη πάνω στο ποιητικό έργο του Άγγελου Σικελιανού, έρχεται να με ενθουσιάσει κ γοητεύσει για την ποιότητα της γραφής του αλλά κ το πλήθος των πληροφοριών κ σκέψεων που δίδονται στην εισαγωγή για τα «έργα και ημέρες» αυτού του σπουδαίου ποιητή μας. Ωστόσο, αυτή η γόνιμη συνεργασία, των Χάρη Βλαβιανού κ Ευριππίδη Γαραντούδη, έρχεται να μου θυμίσει κ μια μια άλλη συνεργασία τους, στο εξαμηνιαίο περιοδικό για την ποιητική τέχνη, ΠΟΙΗΣΗ, τχς 15, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2000, των Νεφέλη Εκδόσεις το οποίο τότε, διηύθυνε ο Χάρης Βλαβιανός.
Κ πως θα μπορούσε να γραφεί κάτι για τον Άγγελο Σικελιανό χωρίς να γραφεί ταυτόχρονα κ για την τόσο ιδιαίτερη κ εμπνευσμένη προσωπικότητα της αντικομφορμίστριας συζύγου του, της Εύας Πάλμερ. Αυτό γίνεται στο, ΕΥΑ ΠΑΛΜΕΡ-ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ, με τον εύγλωττο τίτλο «Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής», Άρτεμις Λεοντή, μτφ. Κατερίνα Σχινά, Εκδόσεις Πατάκη.
Όλοι εσείς, οι οποίοι έχετε συγκινηθεί κ έχετε αγαπήσει τις προσωπικότητες κ το έργο τους, να σπεύσετε να αποκτήσετε κ τα δύο. Θα σας κατακτήσουν κ πάλι, λόγω της προσέγγισης των ανωτέρω!