Η ταινία του Baz Luhrmann, ELVIS -στον ομώνυμο ρόλο ο Austin Butler- είναι η βιογραφία του βασιλιά της rock “n” roll, μουσικής.
Μέσα σε αυτήν ο σκηνοθέτης ξεκινά από την παιδική του ηλικία κ δείχνει τις επιρροές, που είχαν στα τραγούδια του, από τότε κ μετέπειτα σ´ όλη την καριέρα του, η μουσική κ τα τραγούδια των νέγρων. Επίσης δείχνει, την Αμερική στην εποχή των φυλετικών διακρίσεων, αλλά κ τις πολιτικές κ κοινωνικές αλλαγές αυτών των είκοσι χρόνων -κατά την διάρκεια των οποίων μεσουρανούσε ο ELVIS- κ οι οποίες επηρέασαν όχι μόνο αυτόν, αλλά άλλαξαν την Αμερική κ τον κόσμο όλον. Ωστόσο, στην ταινία κυριάρχησε η προβληματική κ αινιγματική σχέση που είχε με τον μάνατζέρ του, Συνταγματάρχη, Tom Parker (Tom Hanks). Ταυτόχρονα -ο σκηνοθέτης- δείχνει και την επιρροή που άσκησε στη ζωή του ELVIS η σύζυγός του Priscilla (Olivia de Jonge).
Η ταίνια, κάτι μεταξύ μυθοπλασίας κ ντοκυμαντέρ, μετέφερε την τέχνη κ το πάθος αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του άλλαξε τον κόσμο, μουσικά. Στο ρόλο του ELVIS, ο Austin Butler κατάφερε να μεταφέρει το πάθος κ την ενέργεια του τραγουδιστή με έναν Tom Hanks δίπλα του να κλέβει την παράσταση με την ερμηνεία του στον ρόλο του μάνατζέρ, Συνταγματάρχη, Tom Parker. Είμαι βεβαία, πως τον Tom Hanks, θα τον δούμε στις υποψηφιότητες των OSCAR.
Μη χάσετε την ευκαιρία να την δείτε.