Γνωριμία με την

Τούλα Ρεπαπή

Τούλα Ρεπαπή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τούλα Μ. Ρεπαπή, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, MBA in Marketing, του Γαλλικού Πανεπιστημίου Ecole Superieur de Commerce et de Management, τις έκανα στην Αθήνα, στο New York College.
Με βάση την Κοινωνική Ψυχολογία και την επιπλέον εκπαίδευση εκ μέρους της Ο.Α. στην τεχνική του εισηγητού, έγινα εισηγήτρια Σεμιναρίων Συμπεριφοράς και Επικοινωνίας προς τους υπαλλήλους της, έχοντας παράλληλα και τις θέσεις της: Senior Check Hostess και Chief Cabin Crew.
Σήμερα είμαι Ακαδημαϊκός Σύμβουλος των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του New York College, ενώ διετέλεσα και Υπεύθυνη Προβολής και Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή.

Η εκπαίδευση όχι μόνον σαν επαγγελματικός χώρος αλλά και σαν χώρος δικής μου εκπαίδευσης σε διάφορα φιλοσοφικά εργαστηρία δεν έπαψε ακόμη και τώρα να είναι ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων μου.

Με την κριτική των βιβλίων ασχολούμαι από το 1995, κείμενά μου έχουν φιλοξενηθεί σε υψηλού κύρους λογοτεχνικά περιοδικά: Νέα Εστία, Διαβάζω, INDEX, Κοράλλι, καθώς  και σε ηλεκτρονικά περιοδικά: lirerature.gr, frear.gr, fractal.gr, diavasame.gr και diastixo.gr, στο οποίο diastixo.gr είμαι σταθερή συνεργάτης από τον Μάρτιο του 2014.

Ασχολήθηκα πολύ με τα κοινά έχοντας Διοικητική θέση στα Συμβούλια: της Παναθηναϊκής Γλυφάδας, των ΡΟΤΑΡΥ Βουλιαγμένης, του Αττικού Πνευματικού Ομίλου Γλυφάδας κ.α. Επίσης, αρθρογραφούσα στον τοπικό τύπο έχοντας τη δική μου πολιτική στήλη -Φιλικά- στην εφημερίδα Εβδόμη όπως επίσης και  στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ Γλυφάδας, όπου εκεί έγραφα την άποψή μου για Βιβλία και Θέατρο.
Αργότερα, ασχολήθηκα με τον κινηματογράφο γράφοντας στους ιστότοπους που έχω ήδη αναφέρει (diastixo & diavasame).

Στο Θέατρο που λατρεύω πήγαινα  από παιδάκι με την μητέρα μου και στο Λύκειο ένας εμπνευσμένος Φιλόλογος, ο Ηλίας Παπαλάς, μας δίδαξε την δομή και την ανάλυση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Αυτό στάθηκε η γνώση που μου επέτρεψε να αποκωδικοποιήσω όλες τις μορφές της Θεατρικής τέχνης. Έχω την τύχη να έχω δει το Θέατρο σχεδόν σε όλο τον κόσμο από: Θέατρο ΝΟ, ΚΑΜΠΟΥΚΙ, μέχρι υπαίθριες λαϊκές κινέζικες θεατρικές παραστάσεις καθώς και πολλές άλλες θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ, μπαλέτο και  όπερες σε Λονδίνο, Βιέννη, Τορόντο, Μπανγκόκ, Κάιρο, Τόκυο και Νέα Υόρκη, την οποία ακόμη και σήμερα επισκέπτομαι υποκύπτοντας σε ΜΕΤ και Broadway.

Μου αρέσει επίσης η επαφή με την φύση και δεν χάνω την ευκαιρία να συμμετέχω σε πολύωρες πεζοπορίες στα Βουνά με τον ορειβατικό Σύλλογο του οποίου είμαι μέλος. Το καλοκαίρι, η θάλασσα και ο ήλιος είναι πολλές φορές μετά το πρωινό μου ξύπνημα. Η μουσική είναι επίσης μια ξεχωριστή απόλαυση και στις προτιμήσεις μου είναι η τζαζ και η κλασική και από τους Έλληνες Μουσικούς, ξεχωρίζω τους Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη.

Μικρή ασχολήθηκα και με την ζωγραφική. Επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ και πάλι. Θέλω να εξερευνήσω αυτήν την γραφή, την όχι με λέξεις αλλά με χρώματα.

Λατρεύω τα ταξίδια τα οποία πιστεύω πως στάθηκαν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο που τελείωσα. Πολιτισμοί, θρησκείες, συνήθειες, γεύσεις, όλα μαζί ήταν και είναι μια τεράστια και πολύ σημαντική γνώση και μόρφωση. Αισθάνομαι ευγνώμων απ ό,τι απεκόμισα και δεν θα πάψω να ταξιδεύω.

 

Έργα μου:

1995, Χρονολογία κοινή, Εκδόσεις Δελφίνι
2007, Ένα κομμάτι ουρανού, Εκδόσεις Λιβάνη. Συλλογικό έργο, για τα 50 χρόνια της Ο.Α.
2018, Μούσες και Δαιμόνια, 2000-2018, κριτικά κείμενα για το πεζογραφικό έργο της Ελένης Λαδιά, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ
2020, Μούσες και Δαιμόνια, 2018-2020, Β΄ Τόμος, κριτικά κείμενα για το πεζογραφικό έργο της Ελένης Λαδιά, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

Προς έκδοση: Μεγάλες Ιστορίες, μικρές
και το, Η Νουνά μου η πατερίτσα.

biblionet.gr | diastixo.gr | toularepapis.gr

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα:

  • Μεγάλες Ιστορίες, μικρές
  • Η Νουνά μου η πατερίτσα.

Δείτε όλα τα βιβλία εδώ.