«Πεινασμένες καρδιές»

Η Μίνα εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Σε ένα επαγγελματικό γεύμα, σ’ ένα κινέζικο εστιατόριο, η Μίνα μπαίνει κατά λάθος στις ανδρικές τουαλέτες. Προσπαθώντας να βγει, η πόρτα φρακάρει. Εκεί βρίσκεται και ο Αμερικανός Τζουντ. Η τόσο παράξενη συνάντησή τους τους οδηγεί σ’ έναν παθιασμένο έρωτα, ο οποίος ύστερα από λίγο ολοκληρώνεται με γάμο, λόγω της εγκυμοσύνης της.

Η Μίνα είναι πεπεισμένη πως θα φέρει στον κόσμο ένα ξεχωριστό μωρό, όπως άλλωστε της είχε πει και μια μελλοντολόγος που είχε επισκεφθεί. Ο Τζουντ έχει δει πόσο αφοσιωμένη είναι η Μίνα στο μωρό της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννα, γι’ αυτό και την αφήνει απολύτως ελεύθερη να αποφασίζει για τη διατροφή και ανατροφή του. Όντες και οι δυο τους χορτοφάγοι, το μωρό τρέφεται αποκλειστικά από τον λαχανόκηπο που διατηρεί η Μίνα στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Ωστόσο, παρά τις φροντίδες της Μίνας το μωρό δεν αναπτύσσεται και ο Τζουντ ανησυχεί πολύ, διότι η Μίνα δεν θέλει ούτε ο γιατρός να το δει, αλλά ούτε και το φως του ήλιου. Παράλληλα, και η Μίνα ταλαιπωρείται πολύ, όχι μόνο από τον αγώνα που κάνει για το παιδί της, αλλά και από τις αμφιβολίες που εκφράζει πια ο Τζουντ, όπως επίσης και από την ανησυχία για το τι σήμαινε εκείνο το παράξενο όνειρο που έβλεπε συνεχώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Και ξαφνικά ένα θρίλερ αρχίσει να εκτυλίσσεται, από την ημέρα που ο Τζουντ…

Hungry Hearts / Πεινασμένες Καρδιές

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο σκηνοθέτης της ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, Σαβέριο Κονστάνζο, και η υπόθεση βασίζεται στο μυθιστόρημα Il Bambino Indaco του Μάρκο Φρανζόζο.

Η ταινία απέσπασε δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία των πρωταγωνιστών, Άνταμ Ντράιβερ (Τζουντ) –περιζήτητος από το INSIDE LLEWYN DAVIS, LINCOLN και WHILE WE’RE YOUNG, αλλά και την τηλεοπτική σειρά GIRLS– και Άλμπα Ρορβάκερ (Μίνα), και ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και ο σκηνοθέτης προβάλλει την ιστορία όχι με συνεχή ροή, αλλά επιλέγει περιστατικά που θα οδηγήσουν τον θεατή στην εξέλιξή της, χωρίς να παρεμβάλλεται τίποτα περιττό. Έτσι, με την απαρίθμηση των γεγονότων θέλει να εξάψει τη φαντασία του θεατή και να τον οδηγήσει στους δικούς του συλλογισμούς. Η ταινία παραπέμπει στο ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΖΜΑΡΙ του Πολάνσκι για την ιδιαιτερότητα του μωρού, ενώ ταυτόχρονα η αίσθηση ενός εγκλήματος που πρόκειται να συντελεστεί κρατά σε συνεχή αγωνία τον θεατή.

Τι να κάνετε; Να τη δείτε!

Hungry Hearts / Πεινασμένες Καρδιές

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σαβέριο Κονστάνζο
Ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Άλμπα Ρορβάκερ, Ρομπέρτα Μάξουελ, Αλ Ροφ, Γκέισα Ότερο, Τζέισον Σέλβιγκ
Σκηνικά: Έιμι Ουίλιαμς
Μουσική: Νικόλα Πιοβάνι
Διανομή: ODEON

Από 17 Σεπτεμβρίου 2015 στους κινηματογράφους.

Δείτε το trailer.

Ημερομηνία: 16.09.15
Πηγή: diastixo.gr