«Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με την υπόθεση, στο Παλέρμο τη δεκαετία του 1970 απόλυτος άρχων είναι η Μαφία, που όχι μόνο ελέγχει τον υπόκοσμο, αλλά και τοποθετεί τον αρχηγό της στη θέση του Δημάρχου της πόλης. Την ημέρα που αναλάμβανε τη Δημαρχία ο αρχηγός της Μαφίας, γεννήθηκε ένα αγοράκι. Ο Αρτούρο. Το αγόρι αυτό μεγαλώνει, γίνεται έφηβος και θέλει να κατακτήσει την κοπέλα που αγαπά από τα παιδικά του χρόνια, τη Φλόρα. Θέλει να κάνει τα πάντα για να τον αγαπήσει κι εκείνη. Όχι όμως να φτάσει να συνεργαστεί και με τη Μαφία. Τέλος, γεμάτος από πείσμα απομακρύνεται από τη Φλόρα, στην οποίαν επανέρχεται το 1992 επιδιώκοντας να γίνουν επιτέλους ζευγάρι…

Η ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι μια ταινία τρυφερή –εστιασμένη στο μεγάλωμα ενός αγοριού, του Αρτούρο–, συγκινητική και παράλληλα κωμική – μαύρη κωμωδία, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα της εικοσαετίας 1970-1990, που παρουσιάζει με κωμικό τρόπο τη Μαφία και την Αντιμαφία, αλλά και τις επιρροές της Μαφίας και τη διαφθορά που επιφέρει στην κοινωνία του Παλέρμο, της Σικελίας.
«Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι»

Το κωμικό στοιχείο της ταινίας το έχει αποδώσει εξαίρετα ο σκηνοθέτης της και πρωταγωνιστής, ο Πιφ, ο πλέον διάσημος κωμικός ηθοποιός της Ιταλίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα και τη σοβαρότητα του θέματος. Τον ρόλο του Αρτούρο στην παιδική ηλικία ενσαρκώνει ο Άλεξ Βισκόντι, ενώ τον έφηβο Αρτούρο υποδύεται ο Πιφ. Τη Φλόρα στην παιδική ηλικία υποδύεται η Τζινέρβα Αντόνα, ενώ την ενήλικη Φλόρα ενσαρκώνει η Κριστιάνα Καποτόντι.

Από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου θεωρήθηκε η καλύτερη κωμωδία του 2014.

Τι να κάνετε; Να πάτε διακοπές!
«Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πιφ
Σενάριο: Μικέλε Αστόρι, Πιφ, Μάρκο Μαρτάνι
Ηθοποιοί: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Άλεξ Βισκόντι, Τζινέρβα Αντόνα, Κλαούντιο Κλοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα
Μουσική: Σάντι Πουλβιρέντι
Παραγωγή: Danaos Films

Από 30 Ιουλίου 2015 στους κινηματογράφους.

Ημερομηνία: 28.07.15
Πηγή: diastixo.gr