Η Εβίτα Κανέλλου, επ΄ ευκαιρία, της ομαδικής έκθεσης με τον τίτλο, BROKEN MIRROR,  στην ερώτηση:

Τι κρύβουν ή τι αποκαλύπτουν τα κομμάτια ενός σπασμένου καθρέπτη:
θυμό, φόβο, ενοχές, χαρά, λύπη, αποχωρισμό, ματαίωση, προσδοκίες, φυγή ή μήπως κρύβουν το ξεκίνημα ενός νέου δρόμου της ζωής και των συναισθημάτων;

 

Μας απαντά:

 

Ένας σπασμένος καθρέφτης θεωρώ πως αποκαλύπτει την εσωτερική διάσπαση του καλλιτέχνη στο χωροχρόνο, το δικό του κρακ σε σκέψεις που τον απομακρύνουν, τον διαχωρίζουν από τον πραγματικό χρόνο και που ενδεχομένως του γεννούν αμφιβολίες και φοβίες. Η αναζήτηση μιας ευρύτερης πνευματικής διάστασης και η περιέργεια που του δημιουργείται προκειμένου να φτάσει σε άλλες προοπτικές και όρια, τον οδηγούν σε άγνωστες διαδρομές και οπτικά ερεθίσματα που καλείται να επεξεργαστεί και να τα μεταφράσει εικαστικά.

Συχνά, αυτή η μεταφορά είναι αποκάλυψη και για τον ίδιο τον δημιουργό αφού οριοθετεί το EGO του και ταυτόχρονα καθορίζει και τη σχέση επιβολής του προς το κοινό του. Άλλοτε, νιώθει απέραντη συστολή και ανασφάλεια που τον οδηγούν στην αντικοινωνικότητα και την ηθελημένη απομόνωση.

Πρόκειται για μια εξερεύνηση του εγώ, του είναι του, της ταυτότητας και της δυναμικής του υπερεγώ, ένας δείκτης της συναισθηματικής του κατάστασης ανάλογα το χώρο, τον χρόνο, τα βιώματα και φυσικά σχετίζεται με τον τρόπο  που αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους.

 

Ο πίνακας στον τίτλο λέγεται: Cracked
Ο πίνακας στο τέλος τιτλοφορείται: To the Uknown